När och hur användare inaktiveras eller tas bort

När en användare lämnar organisationen eller inte längre använder Workfrontvill du inaktivera inloggningen. Du bör bara ta bort en användarprofil i vissa situationer.

Inaktivera

När du inaktiverar en användare tas licensen bort från användarens profil, så att användaren inte längre kan logga in eller ha åtkomst till Workfront. Deras licens kan tilldelas en annan användare.

En inaktiverad användare kan inte tilldelas nytt arbete, men de förblir tilldelade till allt befintligt arbete.

En frilansares arbete är till exempel färdigt för ett visst projekt, så du vill inaktivera inloggningen tills nästa gång den behövs.

Ta bort

I sällsynta fall - som en oavsiktlig inmatning eller en testanvändare - kan en användarinloggning behöva tas bort från Workfront. Om du tar bort en användare tas användarens association med objekt i bort Workfront— arbetsuppgifter, anteckningar, timmar, dokument, objekt som de har skapat osv.

The endast tid Workfront rekommenderar att du tar bort en användare om användaren aldrig har tilldelats till jobbet eller inte har någon historik med Workfront-objekt.

Workfront starkt rekommenderar att du inaktiverar en användare i stället för att ta bort en användare. När du inaktiverar behålls användarinformationen i Workfrontsom kan behövas för korrekt rapportering, projektledning osv. Om du har frågor om huruvida du ska inaktivera eller ta bort en användare kan du kontakta din Workfront konsult eller Workfront kundsupport.

Fler menyer med alternativ på Users page

Inaktivera eller ta bort en användare

  1. Välj Användare från Huvudmeny.
  2. Markera användaren genom att markera rutan bredvid namnet.
  3. Klicka på Mer nedrullningsbar meny.
  4. Välj Inaktivera eller Ta bort.
recommendation-more-help
c9fbcf61-6d19-481e-a9ab-f54a0ae0ee8a